12-09-2024, 02:04 PM
(En son düzenleme: 12-09-2024, 02:16 PM Derya Deniss.)
Yine yabancı bir forumdan örnek olması ve aynı zamanda faydalanılması için bir tartışma konusu seçtim.
Söz konusu birey kadından erkeğe geçiş yaparken bazı şüpheleri hakkında yardım istiyor.
darksou tarafından başlatıldı, 12 Ağustos 2024, 10:54:45 AM
Ne anladık arkadaşlar; Başkası olma kendin ol, böyle çok daha güzelsin ...
Tatlıya bağlayalım
Söz konusu birey kadından erkeğe geçiş yaparken bazı şüpheleri hakkında yardım istiyor.
darksou tarafından başlatıldı, 12 Ağustos 2024, 10:54:45 AM
Alıntı: Yani, 10 aydır testosteron kullanan ve çok fazla sosyal ve fiziksel disfori yaşayan ikili olmayan bir kişiyim.
Cinsiyet disforisiyle ilgili olmayan bir ameliyat geçirdim ve iyileşirken bir süredir evden çıkmadım. Bu, kelimenin tam anlamıyla bir hafta boyunca yanlış cinsiyetle anılmadığım anlamına geliyor.
Üst ameliyatı için bir cerrahla ilk konsültasyonumu yaptım ve artık göğsüm için korse veya sütyene ihtiyacım olmaması fikrini seviyorum. Artık varlıkları konusunda disforik hissetmiyorum, ancak şüphelerim olmaya başladı.
Muhtemelen bu vücut parçasının tadını çıkarabildiğim tek zaman cinsel bağlamdır ve çoğu zaman cinsellikle ilgili aktivitelerde bulunmayacağım için bunu önceliklendirmezdim.
Birçok günlük şeyde (giyeceğim kıyafetleri seçmek, varlıklarından rahatsız olmamak, nefes alabilmek ve korse ağrısı yaşamamak) büyük ölçüde iyileşeceğini bilmeme rağmen şimdi üst ameliyatı hakkında karışık duygularım var.
Bu konuda tavsiyeniz ne olur? Göğüslerim ameliyattan sonra kendimin cinsel bir parçası olmaktan çıkar mı? Önerebileceğiniz bir şey var mı?
Alıntı: Merhaba Darksou,
Benim tavsiyem, emin olana kadar beklemen. Çok gençsin, öyle düşünmüyor olabilirsin ama öylesin. Hayatının yaklaşık %75'i hala önünde. Disforinle 6 ay ila bir yıl daha yaşamak, hayatının geri kalanında yanlış kararla yaşamakla kıyaslanamaz. Ne yaptığından çok emin ol, geri dönüş yok ama her zaman tekrar ileriye gidebilirsin.
Lori, bunu cerrahla tartışmak konusunda iyi tavsiyelerde bulundu. Bir adım daha ileri gidip iyi bir terapist bulmanı öneririm. Senin için neyin doğru olduğuna karar vermene yardımcı olacak bir terapist bul. Seni doğru olduğunu düşündükleri yöne itenlere karşı temkinli ol. Ya da şüphelerini görmezden gelmeni teşvik edenlere, bunların bir nedeni var ve onları anlaman gerekiyor. Terapistinizin size ne yapmanız gerektiğini söylediğini fark ederseniz, değiştirmekten korkmayın.
Kendinizi öncelikli olarak ikili olmayan olarak tanımlıyorsunuz ve ben de çoğu kişi gibi ikili olmayan konusunda bilgili değilim, anladığım kadarıyla ikili olmayan birçok aralığı kapsıyor. Bir aralık, hiçbir cinsiyete ait olmayan bir vücut isteyenlerden, doğuştan sahip oldukları cinsiyet parçalarını benimserken iç cinsiyetlerini ikisinin de hiçbiri olarak görmeyenlere kadar uzanıyor. Kim bilir, belki de "o" vücut parçasından hoşlandığınız başka zamanlar da olduğunu keşfedersiniz. Yanlış anladıysam veya ikili olmayanın sizi kişisel olarak ilgilendiren şey olduğunu fazla genelleştirdiysem özür dilerim. Sadece yaşınız göz önüne alındığında, kesin olarak öğrenene kadar beklemenin yanlış olmayacağını düşünüyorum.
Size en iyisini diliyorum,
Tanrı sizi korusun.
Paulie.
Alıntı: Geçiş planım temel olarak bir trans erkekten bekleyeceğiniz gibi. Hem üst hem de alt ameliyatlar istiyorum, ayrıca testosteron kullanıyorum. Bunun nedeni disforimin böyle çalışması.
Üst ameliyat istememin sebebi, bunun bana %95 oranında yardımcı olacak olması. Üstsüz olabilmek, egzersiz yaparken disforik hissetmemek, artık bağ ağrısı çekmemek ve uyurken düz göğüslü olmak. En çok bu kısmımın artık cinsel olarak çekici bulunmama olasılığı beni rahatsız ediyor. Dürüst olmak gerekirse,
faydaları çok fazla olduğu için zaten yaptırmaya meyilliyim, ancak temelde ameliyat sonrası göğsümün tadını cinsel olarak çıkarabilir miyim diye merak ediyorum.
Bu hafta terapide bundan bahsedeceğim.
Alıntı: Sana tavsiye vermektense tatlım, sana bir şey sormak istiyorum, eğer uygunsa? Buna dayanarak:
Alıntı: darksou 13 Ağustos 2024, 05:25:29 AM
Beni en çok rahatsız eden şey, bu parçamın artık cinsel açıdan çekici bulunmayacağı ihtimali.
Göğsünüzün cinsel olarak çekici olması fikri size nasıl hissettiriyor? Kendinizin o kısmı hakkında hissettiğiniz disforiyle ilgili olarak mı? Vücudunuzun bu kısmı, birinin her şeyden daha fazla ilgi duyacağından endişe duyduğunuz bir alan mı? Keşke orada olmasaydı dediğiniz bir parçanız cinsel çekim kaynağıysa, bu tür bir ilişkiye ihtiyacınız var mı?
Üzgünüm, çok fazla soru sorduğumu biliyorum. Daha genel terimlerle söylemek istediğim şey, güzelliğin bakanın gözünde olduğudur. Ve vücudunuzun bir kısmıyla tanımlanıyorsanız... bundan daha iyisini hak ediyorsunuz.
"Sen, evrendeki herkes kadar, sevgini ve şefkatini hak ediyorsun." - Buda.
Alıntı: İki kez paylaştığım için özür dilerim ama... Beni dinle, Darksou... çekici olmak için belirli yerlerde belirli parçalara sahip olman gerekmiyor, tamam mı? Sen, eğer huzurluysan ve kendinle mutluysan... acı çeken, saklanan, orada olmasını istemediği parçalarından utanan birinden çok daha çekicisin. Cazibe sadece anatomik değildir. Çoğunlukla anatomik olmadığını iddia edebilirim. Kendi içinde yeterince mutlu olan, dışarıya, dünyaya bakıp aldığı her şeyi geri veren biriyle ilgilidir, tamam mı?
Düşünülmesi gereken bir şey, tatlım. Göğsün sana rahatsızlık ve acı veriyorsa ve hayatının %95'i o uzantılar olmadan daha iyi olacaksa... hayatını olduğun gibi yaşa... ilişkiler kur ve geliştir. Sonra bunu rahat ve dürüst bir yerden yaparsın. Bir göletteki dalgalar gibi... ilk taşı atmalısın.
Sen göğüslerinle sınırlı değilsin, tatlım. Bundan daha fazlası için sevilmeyi hak ediyorsun.
Fikrimi söylemeyeceğimi söylediğimi biliyorum ama... bazı trans kadınların onlara karşı tam bir saplantısı var, sen tam tersini aydınlatıyorsun. Sen olduğun kişi olabilirsin çünkü sen sadece busun. İnsanların seni olduğun gibi görmesine izin ver. Ve eğer istemiyorlarsa, hayatında onlara ihtiyacın yok.
Alıntı: Evet. Bu mantıklı. Belki de vücudumun ne kadar çekici olduğunu belirlemek için nasıl göründüğüne bu kadar odaklanmamalıyım. İnsanlar diğer insanları sever, vücutları değil.
Belki de strese girmemem gereken bir şey yüzünden strese giriyorum. Her ihtimale karşı bu hafta terapide bundan bahsedeceğim
Ne anladık arkadaşlar; Başkası olma kendin ol, böyle çok daha güzelsin ...
Tatlıya bağlayalım
Hey beyaz çocuk ! Şimdi sen bana renkli mi diyorsun ? >>