13-09-2024, 01:06 PM
Bu yeni forum başlığının altını da gerçek bir dialogla başlatalım SU Halkı. Hepinizin de bildiği gibi topluluğumuzun yaşam hikayeleri her yaşı kapsayabiliyor. Bu bağlamda yardıma ihtiyaç duyabilecek genç arkadaşlarımıza yardımcı olabilecek bir alan açmak zorundaydık. Özellikle bu alan, tanıtımında olduğu gibi sıkı denetlenecek, her kelime, her söz filtreden geçirilecektir. Yanlış yönlendirmeye bilmeyerek katkı sağlamak istemeyiz. Başlayalım ...
Vlance:
Jessika:
Astxl:
Aslında bu paylaşım da dünya kaç bucak serimizin devamı gibi oldu. Okurumuza ve katılımcılarımıza bir başka pencereden bakabilme şansı veriyor. Farklı renkleri ve deneyimleri görmemize olanak sağlayan seslerdir anlatılanlar. Siyah beyaz da bir renktir, mavi ve pembe de. Senin gördüğün bildiğin çok olabilir. Bu gençler ne yapsın ?
Forum herkesi sevgiyle kucaklayacaktır. Bir gün birisinin imdat çığlığını görür duyarsan, kulaklarını sakın kapama okuyan. Teşekkürler.
Vlance:
Alıntı: Burada yeniyim, yanlış foruma gönderi yaptıysam özür dilerim.
Bu yüzden 15 yaşındayım ve bir mtf hrt yapmam gerekiyor. Bunun kötü bir fikir olduğunu biliyorum ve bu yüzden buraya geliyorum. Bana yardım edebileceğin bilgi ya da başka bir yol varsa, gerçekten kullanabilirim.
Muhafazakar(politik), dindar bir Hıristiyan ailede yaşıyorum ve onlara karşı değilim ve geçişe başlayana kadar dışarı çıkmayı da düşünmüyorum, çünkü o zaman beni bu konuda desteklemek zorunda kalacaklar. Hrt'ye başlamadan önce dışarı çıkacak olsaydım, bunu yapmama asla izin vermezlerdi (neler yaşadığımı anlamıyorlar).
Aileme açılamadığım ve 18 yaşına kadar bekleyemediğim için (ergenlik tam olarak zarar verdiğinde), yanlış yapılmasının tehlikeli olduğunu bilmeme rağmen kendin yap'a başvurmak zorundayım, bu yüzden buradayım. Bu arada Georgia'da, ABD'de yaşıyorum.
Yaşımdaki diğer insanlardan çok daha dikkatliyim ve bu konuda çok fazla araştırma yaptım. Bunu söylemem gerekiyor, çünkü hayatın kalıcı yönleri söz konusu olduğunda birçok 15 yaş çok aptal.
Jessika:
Alıntı: Önce foruma hoş geldin. Bir moderatör size resmi bir karşılama yapmak için kısa bir süre sonra gelecektir.
VLance, kendin yap kötü bir fikir. Ne kadar dikkatli olursanız olun, bu forumlardaki hiç kimse bunu aktif olarak destekleyerek size bir iyilik yapmayacaktır. Zor bir durumda olduğunuzu ve mümkün olan en kısa sürede başlamak istediğinizi anlıyorum, ancak ebeveyn izni olmadan bu neredeyse imkansız.
Şimdilik yapılacak en iyi şey, kendiniz hakkında daha fazla şey anlamanıza ve yolculuğunuza başlayabileceğiniz güne hazırlanmanıza yardımcı olacak bir destek grubu veya danışman bulmak olacaktır. O zamana kadar, ne kadar acı verici olursa olsun, ebeveyn izni olmadan sabırlı olmanız gerekecek. Duymak istediğiniz şeyin bu olmadığını biliyorum, ancak bu forumlardaki herkes muhtemelen size benzer bir cevap verecektir.
54 yaşıma kadar hrt'ye başlamadım ve sanırım iyiyim. Hrt'nin yıllarca sihir yapması için hala yeterince genç olacaksınız, bu yüzden bunu bir doktorun gözetiminde doğru ve güvenli bir şekilde yapın.
Her zaman aşk-Jessica Rose
Astxl:
Alıntı: Neden ailenize sadece trans olduğunuzu veya erkek vücudu olan bir kadın olduğunuzu bildiğinizi söyleme riskini almadığınızı anlayamıyorum, gerçekten nasıl tepki vereceklerini hiçbir şey bilmiyorsunuz, bunun sizin için gerekli olduğunu anlamaları gerekecek. 12 yaşımdayken aileme "trans dolabı" yaptım ve onlarla çok ağladım ama beni anladılar ve desteklediler ve o zamandan beri tıbbi geçişime başladım ve yaklaşık 30 gün sonra 16 yaşına gireceğim ve hiç bu kadar mutlu olmamıştım, zaman geçirdim endokrinologumla cinsiyet değiştirme ameliyatı için bulabileceğim yerler ve bunun hakkında tartışmak ...
Bununla birlikte, ebeveynleriniz sizi söylediğiniz kadar seviyorsa, ne olduğunuzu kabul etmek zorunda kalacaklar, en azından yalnızca ebeveynlerinizin geçişinizin bir aşama olmadığını anlaması için sizi psikiyatriste götürmelerini isteyeceklerdir.
Okuduklarıma göre, çocuklukta disfori geçirdiyseniz ve ergenlikte devam ettiyseniz, yetişkinlikte sertleşmeniz daha olasıdır, bu nedenle ebeveynlerinizin anlaması ve bilmesi gerekir, sanırım asla geç değildir...
Şili'den selamlar, astxl
Aslında bu paylaşım da dünya kaç bucak serimizin devamı gibi oldu. Okurumuza ve katılımcılarımıza bir başka pencereden bakabilme şansı veriyor. Farklı renkleri ve deneyimleri görmemize olanak sağlayan seslerdir anlatılanlar. Siyah beyaz da bir renktir, mavi ve pembe de. Senin gördüğün bildiğin çok olabilir. Bu gençler ne yapsın ?
Forum herkesi sevgiyle kucaklayacaktır. Bir gün birisinin imdat çığlığını görür duyarsan, kulaklarını sakın kapama okuyan. Teşekkürler.
Bir yanım mavi yosun, dalgalanır sularda .