28-09-2024, 12:44 PM
Alıntı: Romanus yazdı:
En büyük hayal kırıklığımdır. Lise hayatım asla olmayacak bir ilişkiyi hayal ederek geçti. Camın önüne geçer, sessizce seyrederdim onu. Futbol oynarken, arkadaşlarıyla çardaklarda otururken kulağımda kulaklığım gözümün önünde hep o vardı. Altin sarısı saçlarını düzeltişini, hep özenerek giydiği kıyafetlerini, bembeyaz ayakkabılarını, inci gibi parlayan yüzünü gördükçe yüzüm gülerdi. Gözlerine baktığımda o yeşilin en güzel tonunda kendimi görememekse kahrederdi beni. Başlarda beni fark etmemişti bile. Bir gün atamadığı golün üzüntüsüyle kafasını bana doğru çevirdi ve göz göze geldik. O dakikadan sonra hep onu izlediğimi fark etti ama bir anlam yükleyemedi. Benim gibi bir inek öğrenci, sınıf başkanı dersten kaçıp onun peşinde koştu durdu. Hem de 3 senedir birlikte olduğu bir sevgilisi olduğunu bile bile. Onunla hiçbir zaman tanışamadım. Tok sesini hep uzaktan duydum. Sigara bile içmiyordum. Aptal bir sigara uğruna onun yanında olan onlarca kişiyi kıskanıyordum. Bazen çardaklarda arkadaşlarının dizine uzanıyordu. Pencereyi kapatıp, perdeyi ışık hızıyla çekip dersimi dinlemeye çalışıyor ama hiçbir şey anlamıyordum. Bütün okul ve o nefret ettiğimi düşünüyordu. Karşıma geçip senin derdin ne diyerek hesap sormasını bile çok isterdim. Belki bu tanışmamızı sağlardı ama olmadı. Çünkü ben onun için "uğraşmaya değmez" olandım. Sessiz sessiz ağlardım onu izlerken. Çünkü anlaşılmasını istememiştim. Şimdi kimin yanında kimin elini tutuyor dudakları kimin dudaklarını öpüyor bilmiyorum. Onu tanımak için nelere katlandığımı bilse bana hayranlık duyar mıydı bilemiyorum. Neredeyse 2 sene olacak ama hala "Özgür"ce sevemedim bir başkasını.
Alıntı: Özgürlük elçisi cevapladı :
"Özgür" ce sevememiş olabilirsin. Herkese göstererek yani. En güzeli de buradan gelmiyor mu? Uzaktan sevmek. Belki cinsellik yok ama sevgin kuvvetliymiş. Ne güzel sevmişin o kişiyi. Valla gurur duyuyorum. Nice kişiler vardır. Bu kadar güzel sevemez bir başkasını. Buradakiler alınmasın genel konuşuyorum. Biraz da sende karşılık istemişsin. Olmuyorsa olamıyorsa zorlamaya gerek yok ki. Önemli olan sen en güzelinden sev. Pişman olmadan. "İyi ki sevmişim" demek bile sevgiye bakışını değiştirir.
Hızını alamadı ve devam ettirdi cümlelerini elçimiz:
Bunları yazacağım diye linçleneceğim ama yazmadan edemeyeceğim.
İnsan olarak toplumun içinde olma, aitlik hissiyatı ön plandadır. Bundan mahrum olmak istemeyiz insanoğlu olarak. Eşcinsel değilim ama herkesin gibi benim de birazcık sorguladığım zamanlar oldu. Ama ben durumları başka açıyla bakıyorum. Ne yaparsan yap. Olduğun kişiyi hiç değiştiremezsin. Başkasını düşüncesini, düşünce yapısını değiştiremezsin. Ne kadar erken kabul edersen. O kadar rahatlarsın psikolojik olarak. Sevgiyi neden karşılıklı olmasını istiyorsunuz ki. Uzaktan sevmek, belli etmeden korumak. Gözlerinizle sevmek. Bakışlarınızla ifade etmek. Neden bu kadar zor? Ben mi çok romantiğim? Bunları yazmak bile beni duygulandırıyor. Eğer karşınızdaki kişinin size karşı bir duygusu yoksa belli etmeden ifade etmeden sevin. Onun mutluluğunu isteyin. İlk başlarda sizi çok acıtacak bu durum. O hissiyatı bilmiyorum ama en güzel sevmenin bu olduğunu biliyorum. Zamanla hisler körelir. Zamanla hisler biter. Her zaman aşk uzun sürmez ki. Acı verir. Üzüntü verir. Aşkın verdiği sevginin güzelliği orada değil midir? O anılar sizi olgunlaştırır. Sizi olduğunuzdan daha iyi hale gelir. Hani filmlerde bahsederler. "Seninle daha iyi insan olmaya çalışıyorum" diye. Bu olgunlaşmayı, biraz da olsa yapınızı değişmesinde etkili olur.
Sadraddin - Jauap bar ma?
Kırık Türkçelerimiz, kırık gönüllerin matbaası gibi biraz. Farklı sesler, duygular ve düşünceler, dünya kaç bucak acaba, sorgusunu üretmeye devam ediyor dostlarım. İnsancıklar etiketlenmek istemiyorlar. İnsanlar kendilerine lakap takılmasını uygun bulmuyorlar. Haklılar.
İnsanlar, insanları sevicem sayıcam diye yırtınıyorlar. Kimlikler ve tercihlerin çöp olduğu ayrı bir dünya da var değil mi ? İlahileşen aşklar var mıdır? Sevgi denilen katli vacip, kaç yaşındadır ? Salt ve saf uzaktan sevilebilir mi ? Aşk, romantizmin konusu mudur? Bahsi, sadece kitaplara ve filmlere mahsus-mudur?
Onu bunu bilmem de dinleme moduna geçmek bile çok şeydir ? Duyun ... Dinleyin ... Zira sen de bir diğerisin.
Bir yanım mavi yosun, dalgalanır sularda .